duminică, 28 iunie 2009

Lilith in Zodii

Manifestarea lui Lilith se observa in atitudinea la nivel erotic si senzual. Impulsurile sale isi au originea in intelegerea si folosirea gresita a energiei sexuale, creatoare, la nivel erotic-afectiv, energie care, in mod general, a cazut sub incidenta fortelor primare, fizic-instinctuale, ajutata fiind si de exacerbarea laturii egoice a individului. Lilith-ul reprezinta un impuls, o energie pe care individul nu o poate controla in mod direct, ea avandu-si originea in subconstient si reprezentand o trauma pe care el a trait-o in vietile anterioare. Datorita complexitatii naturii sale, influenta sa se intinde asupra tuturor domeniilor vietii, dar cheia principala de rezolvare o reprezinta constientizarea propriilor blocaje la nivel erotic-afectiv si modului de conducere a energiilor sexuale la nivel intim (subtil) in mod creator si sanatos. 

Prezenta lui Lilith in primul decan al unei Zodii indica o lectie de invatat la nivel fizic-eteric; in al doi-lea decan o lectie la nivel mai subtil, energetic-sufletesc; in al trei-lea decan lectia, proba este la nivel mental-spiritual.

Cuvinte-cheie: vid, steril, extremism, sinucidere, sadism, exclusivitate, perversitate, ilegitim, castrare, secret, avort, karma individuala, refuz, animalitate, femela, erotism, sex-simbol, cruzime, viol, violare, fantasme, supranatural, subjugare, magie neagra, piele neagra, disperare, trauma, perfectionism, suferinta, seductie, vampirism, vampa, revolta, nesupunere, vrajitoare, absolut, placere, revendicare, tentatie, metafizic, salbatic, tacere, fascinatie, nuditate, enigma, mantuire, angoasa, blocaj, vigilenta, amazoana, absenta, sacrificiu, marginalitate, separare, iluminare.
 

L i l i t h  i n  Z o d i i 

Este indicat a se lua in considerare atat pozitia medie cat si cea reala a Apogeului Lunar - Lilith (Luna Neagra), pentru a se vedea care dintre aceste pozitii este in concordanta, ca semnificatii, cu celelalte elemente din horoscop.

Berbec

decan 1 - Marte

Impulsivitatea, energia necontrolata ii poat cauza nativului multe necazuri. El / ea manifesta agresivitate la nivel erotic, nerabdare si o lipsa de control asupra propriilor gesturi (a se vedea pozitia si aspectele lui Marte in tema natala). Nativul are sentimentul ca totul i se cuvine si nu prea face efortul de a vedea unde greseste. Poate cauza raniri altora. Este foarte independent si nu suporta vre-o constrangere. Incepe mai multe treburi si ii este destul de dificil sa le si incheie. Proasta canalizare a energiilor erotice. Este necesar sa isi studieze energia proprie si sa o foloseasca in mod creativ.

decan 2 - Soare

Nativul poate fi autoritar, despotic, cu o vointa puternica, independent. Lectia consta in a deveni marinimos, darnic, generos. El este foarte increzator in propriile idei si actiuni, dar ar fi bine sa incerce sa dezvolte increderea si in caltatile celorlalti si sa poata astfel colabora fructuos cu ei. Daca devine prea increzut, sansele de a reusi ceva cu adevarat valoros in viata vor fi umbrite si compromise. Are in general impresia ca nimic nu se ridica la nivelul superior la care el se afla. Nativul isi manifesta autoritatea si la nivel erotic, rezultand de aici o posibila relatie stapan-scalv dintre el si partenerul sexual. El / ea cauta mereu ceva care sa-l multumeasca la nivel erotic, deoarece nevoia sa de fast, calitate si exuberanta e destul de creu de satisfacut, din punctul sau de vedere.

decan 3 - Venus

Senzualitatea si pasiunea devin mai pregnante. Agresivitatea este mai potolita, dar energia se indreapta spre zone mai terestre, telurice, putand cauza obsesii erotice. Insa inclinatia spre frumos poate salva si conduce nativul spre domenii creative, artistice. Pretentiile sale la nivel de partener sunt si aici destul de mari, nativul sau nativa dorindu-si o viata de cuplu cu cineva gen foto-model.

Taur

decan 1 - Mercur

Obsesia pentru lucrurile matreriale se poate manifesta aici ca o predispozitie spre comert, spre asocieri de idei de afaceri care sa aduca cat mai mult profit (case, terenuri, bunuri imobiliare si nu numai). Lectia consta in a dezvolta comunicarea si organizarea la nivel fizic si mental (la nivelul ideilor si intentiilor). Cerebralizarea relatiilor erotice nu este insa o cale de a tine sub control impulsurile erotice pe care nativul / nativa le resimte ca pe o stare de agitatie. Aceasta agitatie poate cauza balbaieli, atat in vorbire cat si in gesturi - care si ele tin de comunicare. Scrisul poate fi un instrument de ajutor in intreprinderile sale. Ar fi bine sa nu mai considere orice relatie ca pe un joc si sa se implice si sentimental si fizic in ea.

decan 2 - Luna

Nativul este forte sensibil, deoarece poseda o latura romanitica si visatoare. Poate avea insa obsesia banilor. Lectia consta in a vedea partea frumoasa a lucrurilor si de a-si folosi imaginatia pentru a pune in opera propriile inspiratii si talente native. Este posibil ca bagajul psihic al nativului / nativei sa contina o engrama a unei traume sentimentale, emotionale destul de puternice, care va face ca privirea sa fie intoarsa mai mult spre trecut si copilarie - unde totul era mai sigur, decat spre viitor si prezent. Acest lucru poate cauza o intarziere in dezvoltarea facutatilor intelectuale si in maturizare (in general). Poate exista tendinta de a manipula pe cei apropiati la nivel emotional. Individul in cauza se teme de loviturile soartei si are tendinta de a se refugia in lumea mai putin periculoasa a amintirilor si a micilor placeri domestice, refuzand sa se implice concret in planul fizic, in domenii concrete, inclusiv in relatii. Poate avea destul succes in actiunile sale, dar si destule fluctuatii financiare. Pune prea mare pret pe latura emotionala in orice face.

decan 3 - Saturn

Seriozitatea si gravitatea au o mare importanta pentru nativ, dar pot cauza izolarea sa si un trai saracacios la nivel afectiv, bucuriile sale fiind putine. Pe el il interesaza puterea, poate chiar politica. O stare de raceala si refugierea intr-o sfera de unde poate controla si organiza fenomenele exterioare il caracterizeaza, precum si o anume duritate si intransigenta, inclusiv in relatiile intime. El nu pare foarte interesat de lumea erotica, deoarece incearca sa creeze o anumita distanta intre el si acest fenomen. Succesul sau in viata poate fi intarziat de unele evenimente si greutati in intreprinderi. Cauta siguranta materiala. Are tendinta de a poseda si relatiile sale cu partenerul de viata fiind umbrite si de faptul ca el cosidera ca a-ti comunica sentimentele, de a te bucura de prezenta celuilalt, reprezinta o chestie inferioara sau dificila.

Gemeni

decan 1 - Jupiter

Este posibil ca nativul sa faca exces de incredere si entuziasm, putand fi un naiv, chiar un credul. Are tendinta de a idealiza sau de a face o intreaga filosofie din sfera erotic-relationala, implicandu-se prea putin la nivel concret si afectiv - asta deoarece el urmareste intotdeauna "idealuri superioare". Sansa sa in viata va fi data de masura cu care va judeca lucrurile si evenimentele, astfel incat sa fie cat mai aproape de realitate.

decan 2 - Marte

Tendinta spre cearta, calomnie, agresivitate verbala este cea care ii poate da de furca nativului in relatiile sale cu ceilalti, mai ales cu cei apropiati lui (a se vedea pozitia lui Marte si aspectele sale). Ii este foarte dificil sa se controleze si nu are rabdare, acesta putandu-i cauza insuccese si in ceea ce intreprinde, precum si la nivel relational. Poseda o oarecere imaturitate in relatiile sale, purtandu-se mai mult ca un adolescent perpetuu, lipsit de profunzime. Este prea superficial in majoritatea lucrurilor pe care le face si i se potriveste de minune zicala: "graba strica treaba". Lectia consta in realizarea unui echilibru intre vointa si rabdarea necesara unei costructii temeinice, atat la nivel concret, fizic, cat si la nivel mental. Atentie la accidente.

decan 3 - Soare

Nativul este mai creativ, insa simte nevoia sa fie mereu aprciat pentru ideile sale "geniale" si pentru "minunatul sau talent in exprimare". Este un pic grandoman, insa poseda un anume grad de ingeniozitate, talente artistice, literare sau / si abilitati stiintifice. Ii place sa straluceasca in tot ce face dar trebuie sa invete sa termine un lucru odata inceput, inainte de a trece la altceva. Este uneori prea increzator in propriile idei si pareri, ceea ce poate deteriora buna comunicare cu cei din jur. Are tendinta sa intelectualizeze sfera afectiva si sa faca din ea un camp experimental, partenerul sau de viata simtindu-se ca un obiect de studiu, un "cobai" in laborator. Are spirit de aventura si ii place sa calatoreasca, dar pot apare unele accidente si neplaceri in acest domeniu.

Rac

decan 1 - Venus

Nativul este un "iubitor"; ii plac caminul si familia, micile distractii casnice, armonia domestica - greseala pe care o face ar fi ca se ataseaza prea mult de toate acestea, "uitand" sa se mai implice si in lume. El / ea poate fi un artist. Poseda un anume romantism, insa inclina sa se considere un solitar pe o insula in mijlocul oceanului lumii, ceea ce ii si place. Tine mult la propriile sentimente si se ataseaza foarte repede, insa acest atasament poate avea ca baza doar simpla obisnuita cu prezenta partenerului de viata si mai putin o adevarata dragoste si apreciere. Ii plac senzatiile, aventurile amoroase, mancarea si bautura.

decan 2 - Mercur

Aici apare o oarecare stare de agitatie si instabilitate, nativul incercand sa-si stabilizeze lumea propriilor emotii si sentimente. El / ea poseda o anume precocitate erotica, aceasta energie putandu-i procura abilitati in domeniul scrisului. Poate avea tendinta de a face targ cu sentimentele si de a minti, dand dovada de superficialitate. Se gandeste mult la trecut si la propria adolescenta, fiind posibil sa prefere parteneri sexuali mai tineri decat el. Lectia consta in a fi sincer cu partenerul si mai stabil din punct de vedere emotional.

decan 3 - Luna

Emotia, sentimentul, sensibilitatea au un rol predominant in viata nativului, el simtindu-se foarte expus la "rautatile lumii". Poate avea multe suferinte din acest motiv, multe trauma afective, atasament accentuat fata de mama si lumea copilariei - toate acestea putandu-l face un neadaptat si imatur in fata rigorilor existentei. Puternica imaginatie ii ofera o anume fecunditate creatoare, dar il poate duce si la frecvente depresii, mai ales din cauza lipsei de stabilitate emotionala si a sentimentului de lipsa de ocrotire pe care il resimte.

Leu

decan 1 - Satrun

Nativul este un autoritar, un mare egoist, un individ care are tendinta de a impune mereu cate ceva anturajului. Se simte perfect intr-o functie de conducere, putand deveni un dictator nemilos si rapace, un adevarat tiran (a se observa pozitia lui Saturn si a Soarelui, precum si aspectele lor, in tema natala). Aceleasi "calitati" le manifesta in domeniul erotic si relational, nefiind deloc indicat sa ai de-a face cu furiile sale... . Isi impune restrictii si reguli de viata, dar face aceasta numai pentru a demnonstra ca "se poate" si a avea motivul de a cere acelasi lucru si celorlalti, provocand astfel destula suferinta. Nu tine cont de sentimente. Lectia consta in a-si domoli inclinatia pentru autoritate si de a gasi solutii convenabile in relatiile interumane, astfel incat sa nu provoace daune la nici un nivel. Poate deveni un creator, mai mult la nivel de organizare, sistematizare.

decan 2 - Jupiter

Aceasta pozitie aduce un anumit grad de bunavointa si jovialitate, insa acestea se pot intoarce impotriva nativului deoarece se va incerca sa se profite de pe urma lor, lucru care il va rani in amorul sau propriu. Poate fi un individ lipsit de moralitate si justete. Ii plac lucrurile mari, importante, idealurile si telurile greu de atins, pentru care sacrifica mult, chiar si la nivel relational. Se considera un fel de "rege", un "invatator", lucru observabil si in comportamentul sau.

decan 3 - Marte

Autoritatii Leului i se adauga impulsivitatea martiana, ceea ce va da, in combinatie cu Lilith, un comportament agresiv, siret si lipsit de scrupule. Ii va fi greu sa gaseasca pe cineva care sa-l suporte, mai ales ca, in loc de pasiune si iubire el / ea aduce intr-o relatie agresivitate si tiranie, putand cauza raniri - atat fizice cat si sufletesti. Individul poate avea tendinta de a cauta satisfacerea impulsurilor sale inferioare, gregare, in mod violent, fara nici un fel de control, folosind pentru acesta orice mijloace (a se vedea pozitia lui Marte si aspectele sale in tema natala).

Fecioara

decan 1 - Soare

Nativul isi disimuleaza instinctul erotic, canalizandu-l spre preocupari analitice, stiintifice, spre o atitudine distanta fata de taramul sexual. Ii lipseste curajul de a oferi iubire si de a o primi, deoarece se teme pentru propria securitate sentimentala. Are o fire creativa, ceea ce il poate recomanda in domenii medicale si de cercetare analitica. Lectia consta in a deveni mai iubitor, in a-si asuma sentimentele si a le exprima cu incredere si generozitate, fara sa se mai teama ca va fi ranit.

decan 2 - Venus

Nativul poseda o senzualitate accentuata, insa blocajul pe care il are in exprimarea acestuia ii provoaca multe framantari si neincredere in propriul erotism. Amorul fizic il atrage dar expune o atitudine neinteresata de acest domeniu. Ar fi mai indicat sa isi foloseasca puterea sa de analiza in a-si studia propriul erotism si plan sentimental si tot ce decurge din acestea la nivel fizic-energetic-spiritual. Poate avea o tema de boli venerice.

decan 3 - Mercur

Tendinta de a analiza orice miscare afectiva, de a o cataloga si filtra la nivel mental, intelectual, distruge bucuria si frumusetea unei relatii. Nativul poate fi un agitat deoarece nu reuseste sa descopere sursa impulsului sau erotic si incearca sa mentalizeze prea mult acest fenomen, ceea ce nu ii aduce practic nici un beneficiu. El / ea se poate avea tendinta de a se comporta foarte juvenil in plan sentimental-erotic. Are o anumita dibacie in a se debarasa de ceea ce nu-i convine, prin cuvinte si idei care te pun in inurcatura. Poate fi obsedat de curatenie, microbi si de a-si face analizele foarte des.

Balanta

decan 1 - Luna

Nativul e un sentimental, sociabil, simtindu-se foarte bine in anturajul ocrotitor. Poseda talente artistice (litarare, poetice), nascute din sensibilitate si alimentate de imaginatia sa bogata. Are o karma relationala de rezolvat. Tinde sa faca din sex si erotism subiect de inspiratie pentru lucrarile sale artistice, deoarece isi exprima foarte bine emotiile astfel. Se gandeste mult la trecutele relatii si se refugiaza in aceste amintiri, incercand sa le inteleaga si sa le rezolve acum prin mijloace creative, artistice. Poate avea o mare popularitate si interese pentru activitati sociale. Erotismul sau e animat numai de un preludiu la nivel emotional.

decan 2 - Saturn

Aici Lilith indica o tendinta mai individualista, dar si o atitudine mai rigida, mai greoaie, mai rece, insa mai statornica. El e preocupat de organizare, de politica, putand avea abilitati in aceste domenii. Are de trecut probe la nivel de relatie, deoarece poate fi dur sau / si distant.

decan 3 - Jupiter

E posibil ca sentimentul justitiei sa fie exacerbat. Nativul poate avea succes in domeniul dreptului si legislatiei, insa mijloacele si idele sale pot fi incorecte, din cauza neintelegerii sau a scopurilor obscure pe care le urmareste. Are idealuri si o filosofie de viata pe care si-o formeaza in urma experientei relationale bogate. Iubeste mult faptul de a fi intr-un grup de oameni care au aceleasi idei si idealuri ca si el. Trebuie sa invete ca viata pare a nu fi intotdeauna "corecta", dar asta nu inseamna ca noi trebuie sa folosim mijloace incorecte pentru a ne atinge scopurile. Ii plac laudele si poate fi un artist, un creator.

Scorpion (domiciliu)

decan 1 - Marte

Nativul poate fi agresiv, turbulent, lipsit de scrupule, animat de sentimente grosiere si dorinte puternice (a se vedea pozitia si aspectele lui Marte). Pentru el sexul este un domeniu de permanenta atractie, si e in stare sa treaca la violenta si cruzime pentru a ajunge unde doreste. Poate avea tendinte distructive si sadice. Nu suporta contrazicerea si razbunarile sale sunt extrem de dure. Este necesar sa invete sa-si canalizeze energia spre domenii creative si sa studieze latura subtila, spirituala a erosului. Atentie la accidente.

decan 2 - Soare

Simte nevoia sa se impuna, sa se comporte ca un stapan. Are o atitudine care impune si se considera foarte important. Poate fi un creator original. Il intereseaza fenomenele oculte, si are costienta manifestarilor energiilor subtile. Poseda o intuitie dezvoltata, dar poate avea tendinta sa o foloseasca numai pentru a-si atinge anumite scopuri sau pentru a subjuga partenerul sexual.

decan 3 - Venus

Interesul pentru amorul fizic, senzualitatea, ating o cota ridicata, dar acestea pot capata si o forma de expresie artistica. Nativul e interesat mereu sa faca noi cuceriri in domeniul sexual. Pentru femei este indiciul "femeii fatale", subjugante. Nativul sau nativa poate deveni robul placerilor fizice si al fanteziilor erotice, dar poate sublima acestea, prin meditatie, spre sferele superioare ale constientei spirituale.

Sagetator

decan 1 - Mercur

Nativului ii place sa comunice si sa calatoreasca. Poate avea tendinta sa devina superficial in studii si prea cerebral. Gandirea si filosofia sunt pe primul loc, in detrimentul sentimentelor, ceea ce nu avantajeaza comunicarea afectiva. Poate considera sexul ca pe un sport, ca pe ceva ce trebuie facut pentru mentinerea sanatatii, dand dovada de superficialitate in relatii. Are abilitati scriitoricesti si medicale. Ii este dificil sa-si comunice sentimentele, in schimb ii place sa verbelizeze si sa filosofeze pe tema idealurilor superioare, inclusiv despre iubire.

decan 2 - Luna

Nativul este imaginativ, inspirat, intuitiv. Poate avea insa dificultati in a-si forma o imagine corecta despre realitate. El / ea este un idealist incurabil si un sensibil, putand deveni un artist al cuvantului (poezie). Este intersat de domeniul religios si spiritual, precum si in studiul limbilor straine si al istoriei. Are tendinta sa caute relatia ideala, iar acest lucru ii poate aduce multe dezamagiri. Ar fi bine sa fie mai "cu picioarele pe pamant". Poate avea popularitate si succes, atragand adepti, deoarece este aproape un expert in manipulare la nivel mental si psihologic. Isi reprima emotiile si vede in propria copilarie, in amitiri, un loc de refugiu, idealizandu-le. Vise stranii, inclusiv de factura erotica.

decan 3 - Saturn

Nativul poate fi atras de fenomenul religios, in asa masura incat sa devina calugar, pustnic sau sa ajunga pana la habotnicie. Are o atitudine intransigenta si chiar dura, atat fata de el insusi cat si fata de ceilalti, mai ales in ceea ce priveste urmarea preceptelor religioase, morale. Poate incerca sa faca o cariera din religie sau sa devina lider de secta. Isi cenzureaza senzualitatea si sexualitatea cu "scopul" de a fi mai aproape de Cuvantul Bibliei (in acceptiunea sa).

Capricorn

decan 1 - Jupiter

Nativul poate fi atras de domeniul politicii sau / si al justitiei, insa se exprima destul de despotic, ca si cand el ar fi judecatorul suprem. Este obsedat de datorie si munca. Educatia pe care a primit-o isi pune amprenta foarte puternic asupra caracterului sau, diminuindu-i expansivitatea, inclusiv in ceea ce priveste sexualitatea. Este interesat de cercetare si de "inaltele idealuri de viata". Lectia consta in a deveni mai tolerant, in primul rand cu sine insusi si de a incerca o mai mare deschidere fata de erotism.

decan 2 - Marte

Nativul isi reprima impulsul sexual, iar asta poate duce la violente in alte domenii, inclusiv fizice, asupra celorlalti. Are de trecut probe la nivelul controlului si canalizarii energiei (a se vedea pozitia lui Marte si a lui Saturn). Uneori devine violent sau dur fara un motiv anume, insa cauza "invizibila" se afla in proasta gospodarire a propriei sale energii. Ar fi mai indicat sa faca un sport sau sa munceasca, dispersand aceste acumulari de energie ce, altfel, se pot transforma in explozii de furie.

decan 3 - Soare

Nu suporta sa fie constrans sa faca ceva si isi urmeaza scopurile cu mare incredere si hotarare, dar este animat de propriul sau egoism mai mult decat de altruism. Se vrea a fi un lider, un conducator, fiind foarte preocupat de cariera. Isi reprima instinctele si sentimentele, ceea ce poate duce la insingurare si deceptii. Are un mod de a vedea lucrurile destul de unilateral, fapt ce nu-l apropie de ceilalti. Lactia consta in incerca sa devina mai creativ cu energia sa si de a folosi autoritatea in folosul tuturor.

Varsator

decan 1 - Venus

Nativul / nativa are conceptii foarte liberale in ceea ce priveste amorul, fiind foarte preocupat de aspectul fizic al acestuia. Este atras de forma mai mult decat de continut. Poate fi un creator in domenii cum ar fi moda, televiziunea etc, in care include ca ingredient si elementul sexual.

decan 2 - Mercur

Minciuna, inselatoria, pot fi mijloace prin care nativul isi atinge scopurile, inclusiv cele sexuale. Poate avea o activitate intr-un domeniu cum ar fi presa, televiziunea, ceea ce va agrava consecintele acestui comportament. Prefera un partener mai tanar. Are abilitati in comunicare, dar si capacitatea de a se juca cu cuvintele astfel incat sa obtina efectul scontat in mintile oamenilor. Gandirea joaca rolul principal in viata sa. Este agitat si nervos si nu-si gaseste aproape deloc linistea, cheltuind foarte multa energie (fizica si mentala) pentru a face ceva.

decan 3 - Luna

Nativul are o imaginatie bogata, pe care insa tinde sa o foloseste pentru a induce anumite stari celorlalti, in functie de interesele sale. Poate obtine popularitate, devenind un personaj de televiziune de succes. Uneori este prea emotiv, alteori prea indiscret, bagandu-se in "sufletul omului". Are o sensibilitate la nivel nervos si emotional care poate deveni problematica daca nu invata sa se autocunoasca si sa devina mai stabil.

Pesti

decan 1 - Saturn

Nativul e predispus la a parcurge momente de viata mai dificile, momente de suferinta si izolare. Sunt posibile chiar urmari la nivel fizic ale acestora. Daca reuseste sa inteleaga DE CE se petrec toate acestea, el are o mare sansa de evolutie. Tinde sa se autopedepseasca, sa-si impuna penitente, pentru propriile greseli (dupa cum le considera el).

decan 2 - Jupiter

Pot apare vise stranii, premonitorii, iar la un nivel de constiinta mai evoluat, chiar profetice. Nativul se simte "atins" de Justitia Divina, mai ales atunci cand sufera (fie si din dragoste). Are un anumit grad de mediumitate, ceea ce explica unele din trairile si visele pe care le are. Tinde sa traiasca un erotism ascuns, ciudat, ilegal, imoral.

decan 3 - Marte

Exista tendinta de a ajunge la exagerari si paroxism in ceea ce priveste trairile personale. Nativul sufera de lipsa de incredre in fortele proprii si de proasta canalizare a energiei. Este interesat de sex dar poate fi dezamagit de propriul "randament" in acest domeniu. El se infurie deseori pe seama propriilor neputinte sociale.


***
un text de CMS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu